IOGA A L’ESCOLA ~”Només Respira”

Extraescolar on line ~ Ioga a l’Escola

Degut a la quarentena i confinament que estem visquent, l’escola em dona l’oportunitat d’adreçar-me a vosaltres i als vostres fills utilitzant les eines que disposem per comunicar-nos a distància i ho agraeixo, doncs es una manera d’adaptar-nos a les circumstàncies que ens toca viure de manera que ens afecti menys. I és una manera valuosa de que vosaltres, com a pares i mares, pogueu relacionar-vos amb els vostres fills i filles des d’una perspectiva amena i didàctica alhora.
La meva tasca a l’escola, com a extraescolar, és la de les classes de Ioga per a nens i nenes, empràn el mètode “ChildplayYoga”, practicat arreu del món.
El que puc aportar des de la distància forçada és material que podeu mostrar al vostres fills i filles perquè, de la mateixa manera que fem a les classes presencials, puguin ser ells i elles des del potencial de cadascun i cadascuna, i assoleixin les pautes que els ajuden a viure, de la millor manera, el que senten i experimenten com a nens i nenes que son.

“Només Respira”, un potent curt que ajuda a gestionar emocions

La respiració conscient és una gran eina tan pels adults com pels nens. A les meves classes pels nens i nenes és l’eina imprescindible i sempre present, que van assolint i de la que experimenten uns beneficis extraordinaris. Des de la meva experiència és el pas imprescindible per un creixement personal saludable i eficient, que tinc la satisfacció de veure dia a dia en els meus alumnes.

El curtmetratge que vull compartir amb vosaltres promou la consciència emocional com un vehicle primari per canviar la nostra manera de vivenciar les nostres experiències amb els diferents sentiments. Els nens parlen del que els fa sentir enfadats, tristos o culpables, de com reaccionen i de la manera que tenen de transformar les seves sensacions en positives.
Per realitzar aquest treball de manera completa necessitem també parlar del que ens produeix alegria, plaer i orgull, així com de la manera que tenim de comprendre i controlar, si cal, aquestes emocions.

Exercitar el nostre cervell pensant i saber posar-hi paraules i expressió a les nostres emocions ens ajuda a desenvolupar-nos i a encarar la nostra vida de la millor manera.
És a dir, el vídeo ens mostra com traduïr les nostres emocions a paraules, doncs és una part vital de la seva comprensió atès que les paraules es connecten amb els sentiments en si mateixos i les respostes psicofisiològiques que generen.

En aquest curt podem veure com els nens són capaços d’allunyar-se de la situació i mantenir-se en l’Ara i Aquí a través d’estratègies de calma que saben definir a la perfecció. És, sens dubte, un vídeo amb un excel·lent component educatiu que podem aprofitar nens i adults.

JapJiYoga Kundalini ~ ChildPlay Yoga
Imma Gil Martí – imma@japjiyoga.com