Meditació per ser obert, honest, pacient i atent – gener de 2021

Impartida originariament el 10 de març de 1998

1a. part

Seure en postura fàcil (cames creuades) amb la columna vertebral recta. Esteneu els dits de Júpiter (índex) de cada mà i bloquegeu els altres dits amb els polzes. (Es tracta d’un mudra d’energia de Júpiter).

Amb els ulls nou dècimes tancats, mireu la punta del nas. Col·loqueu les mans de manera que els dits de Júpiter apuntin cap amunt i pugueu veure una mà a cada costat del nas. Segons la vostra visió, la punta del nas estarà al centre, amb una mà a cada costat. La posició és molt personal, cada persona haurà d’organitzar la seva distància per poder veure els tres punts mentre tingui els ulls tancats de nou dècimes. 
Inspira profundament per la boca i expira completament pel nas.

Continueu d’aquesta manera durant 11 minuts i, a continuació, augmenteu l’esforç i continueu amb aquest patró de respiració, respirant el més fort possible, durant 1 minut i 1/2 més. Relaxeu-vos. (Temps total 12 minuts i mig).

2ona part:

Seieu recte, poseu les mans a la falda i mediteu a la columna vertebral, visualitzant que està il·luminat com un tub lleuger. Imagineu que és d’un color blavós brillant. “De totes maneres, aquest és el color del sèrum. I només medita. La vostra ment copsarà aquesta idea, el sèrum començarà a canviar la vostra matèria grisa, cosa que us convertirà en una persona clara i amb molta voluntat ”. 2 minuts i 1/2 .

Per acabar: seieu tan recte com pugueu, entrellaceu els dits darrere del coll. Inspireu profundament, manteniu la respiració durant 10-15 segons i intenteu prémer el coll cap endavant amb les mans entrellaçades mentre, al mateix temps, premeu el cap enrere amb el coll. Repetiu aquesta seqüència de respiració dues vegades més.

Les mans i el coll pressionen fortament en direccions oposades, contrapesant-se i neutralitzant-se mútuament. “Premeu tota la pressió amb les dues mans i deixeu que el coll aguanti aquesta pressió”.

Aquesta meditació és un extracte del llibre “Praana, Pranee Pranayam: Exploring the Breath Technology of Kundalini Yoga” com va ser ensenyat per Yogi Bhajan, compilat i il·lustrat per Harijot Kaur Khalsa i publicat per KRI.